Transplantimi i vetullave | Şafak International

Transplantimi i vetullave

Efekti i transplantit të vetullave në estetikë dhe reputacion të vetullave është i pamohueshëm, por nuk është aq i fortë sa transplantimi i flokëve dhe vetullave është ekuivalenti mjekësor i kësaj nevoje. Megjithëse transplantimi i vetullave është një procedurë relativisht e thjeshtë, disa faktorë bazë merren parasysh.

Çfarë është transplantimi i vetullave?

Kirurgjia e transplantimit të vetullave është një procedurë e njohur në mesin e grave. Transplantimi i vetullave rezulton në një ndryshim të përhershëm në pamje, ndryshe nga ngjyrosja ose tatuazhi. Nuk do të përballeni kurrë me sfida të reja pasi të keni transplantuar vetullat tuaja. Produktet për shitje si pilulat dhe spërkatjet nuk japin rezultate afatgjata dhe në përgjithësi janë joefektive për njerëzit.

Megjithatë, këto vështirësi mund të korrigjohen shpejt me transplantin e vetullave. Me transplantin e vetullave krijohet një sistem i ri rrënjor dhe vetullat ri-rriten në zona ku nuk ishin më parë. Megjithëse transplantimi i vetullave është më i zakonshëm tek gratë në Turqi, ai është i popullarizuar në të dy gjinitë në mbarë botën.

I mbushim boshllëqet midis vetullave me qime të reja. Nëse ndiqni këto hapa, nuk do t’ju duhet të shqetësoheni nëse vetullat do t’ju bien përsëri. Ju mund ta përdorni atë si një strategji afatgjatë.

Ashtu si në operacionet e tjera të transplantimit, në transplantin e vetullave përdoren teknika natyrale. Është një nga pyetjet më të shpeshta në lidhje me transplantin e vetullave. Para fillimit të operacionit të transplantit, duhet të vizatohen vendet ku do të transplantohen vetullat. Është gjithashtu shumë e dobishme të llogaritet se sa rrënjë mund të shtohen pas përcaktimit të rajonit. Gjatë kësaj terapie merren parasysh preferencat e pacientit dhe pacienti mund të zgjedhë zonën.

Zverku përdoret për të mbledhur rrënjët pasi të përcaktohet vendndodhja. Mishi i marrë në drejtime të veçanta ridrejtohet. Në këtë metodë, mund të shfaqen shumë probleme nëse një nga drejtimet është e gabuar gjatë mbjelljes.

Kaş Ekimi

Në këtë fazë përfundimtare, rrënjët ridrejtohen dhe ngjiten në zonën e zgjedhur. Mesatarisht, operacioni i transplantimit të vetullave zgjat dy orë. Pacienti duhet të shmangë kontaktin e drejtpërdrejtë me vetullën e transplantuar pas procedurës. Duhet të paktën një javë që rrënjët të ngurtësohen dhe të formohen kore këtu.

Fara e prerë përfundimisht bie, duke lënë një shtresë të fortë në zemër. Zakonisht duhen tre muaj që këto rrënjë të vendosen. Edhe pse rikuperimi i plotë pritet të zgjasë gjashtë muaj, ai mund të kthehet në gjendjen e tij normale më shpejt.

Gjërat që duhen marrë parasysh pas transplantimit të vetullave

Ka disa gjëra që duhen marrë parasysh pas transplantimit të vetullave. Zona e dhurimit ku merren folikulat e flokëve dhe zona e transplantuar duhet të mbrohet. Mbjellja duhet të mbahet e thatë për të minimizuar çdo vështirësi të mundshme.

Faza fillestare e larjes, e cila ndodh aty ku ka përfunduar mbjellja, mund të zgjasë nga 24 deri në 72 orë pas mbjelljes. Do të jetë e dobishme ta diskutoni këtë me mjekun tuaj në një kohë të përshtatshme për ju. Pas përfundimit të transplantimit të vetullave, pacienti mund të vazhdojë jetën e tij rutinë.

Ju duhet të qëndroni larg pijeve alkoolike gjatë përdorimit të produkteve bimore të duhanit. Meqenëse epiderma dhe folikulat e qimeve të transplantuara nuk shkrihen menjëherë, marrësi duhet të jetë i kujdesshëm për të shmangur fërkimin ose përplasjen e zonës së transplantuar. Pavarësisht nga gjendja e individit, derdhja e goditjes ndodh brenda 100 ditëve të para pas mbjelljes. Në këtë rast, vetëm flokët e transplantuar bien. Folikulat e flokëve vazhdojnë të rriten nën epidermë.

Mund të duhet deri në një vit që vetullat e transplantuara të shfaqin efektin e plotë. Kohëzgjatja dhe shpeshtësia e shfaqjes ndryshojnë nga personi në person. Ju duhet ta merrni shumë seriozisht informacionin që merrni. Mjeku juaj gjithashtu do t’ju japë informacion dhe këshilla se si të shëroheni.