Transplanti i flokëve të DHI | Şafak International

Transplanti i flokëve të DHI

Disa kërkime sugjerojnë se është një zbulim i madh kur bëhet fjalë për metodën DHI të mbjelljes së flokëve, ndërsa të tjerë pretendojnë se është vetëm një lloj tjetër marketingu për mbjelljen e flokëve. Njerëzit kanë filluar të bëjnë kërkime intensive për këtë temë.

Kushtet mjekësore të tilla si krimbi i ziles ose çekuilibri i hormoneve dhe variablat mjedisorë si ushqimi dhe kujdesi mund të shkaktojnë humbje të madhe të flokëve. Variablat mjedisorë si ushqimi dhe kujdesi mund të kontribuojnë gjithashtu në rënien e flokëve. Veçanërisht te meshkujt, gjëndrat e flokëve janë të ndjeshme ndaj hormonit testosteron. Kjo ndjeshmëri shkakton një rritje të rënies së flokëve për shkak të rënies natyrale të hormonit me plakjen.

Ky problem, i cili mund të prekë njerëz të të gjitha moshave, ka bërë që të krijohen trajtime të ndryshme; megjithatë, vetëm efektiviteti i transplantimit të flokëve është dokumentuar për trajtimin e rënies së përhershme të flokëve, e njohur edhe si tullac. Që nga transplantimi i parë i flokëve në vitin 1939, janë bërë përpjekje të ndryshme për të përmirësuar standardet e praktikës dhe si rezultat, tani është e mundur të trajtohet humbja e përhershme e flokëve.

Teknikat e transplantimit të flokëve si nxjerrja e njësisë folikulare (FUE) dhe transplantimi i drejtpërdrejtë i flokëve (DHI), të cilat përdoren shpesh sot, mund të japin rezultate të shkëlqyera kur kryhen nga mjekë të aftë. Mbjellja e flokëve DHI është një nga procedurat më të njohura vitet e fundit dhe ka shumë përparësi ndaj trajtimeve të tjera.

Çfarë është transplantimi i flokëve DHI?

Operacioni i transplantit të flokëve DHI konsiderohet si një nga trajtimet më të favorshme për shkak të kohës së shpejtë të rikuperimit dhe aftësisë së tij për të transplantuar disa qime në një seancë. Falë kësaj teknologjie inovative, e cila përpiqet të trash dhe të mbulojë zonat tullace pa dëmtuar flokët apo rrënjët e shëndetshme të lëkurës, transplantet e flokëve tani mund të bëhen më shpesh dhe me një pamje më natyrale.

DHI Saç Ekimi

Para operacionit, gjëndrat e flokëve ekzaminohen duke përdorur teknologji të imazhit me rezolucion të lartë. Gjatë përcaktimit të llojit të flokëve të pacientit, merren parasysh shëndeti i fijeve të flokëve, dendësia aktuale e flokëve, dendësia e derdhjes dhe karakteristikat e zonës dhuruese. Dizenjohet trajtimi më i përshtatshëm i mbjelljes së flokëve dhe procedura fillon me anestezi lokale. Në përgjithësi, rrënjët e qimeve të qafës preferohen kur kryhet transplantimi i flokëve DHI.

Aparati mikromotor, një nga mjetet më të avancuara teknologjike, përdoret për heqjen e saktë të folikulave të qimeve në zverk. Pasi të hiqen folikulat e qimeve, aplikohet një zgjidhje unike për të ruajtur vitalitetin e secilit. Pasi i hiqen rrënjët e dhuruesit, i jepet anestezi zonës që do të transplantohet dhe fillon procesi i transplantimit. Para fillimit të DHI, është e nevojshme t’i jepni subjektit një pamje të veçantë.

Si rezultat, ndërsa struktura ekzistuese e flokëve ruhet, folikulat e rinj të flokëve formohen në drejtim të rritjes së flokëve. Rrënjët e shëndetshme hiqen më pas me mikromaja dhe vendosen direkt në zonat me rënie të flokëve. Qasja DHI, e cila nuk përfshin procedura komplekse si p.sh. grooving përpara transplantimit të flokëve, zvogëlon numrin e seancave të nevojshme për rezultate të suksesshme.

Dëmtimi i indeve të tilla si dhëmbëzat nuk zbulohen pas trajtimit dhe shkurton kohën e rikuperimit. Metoda DHI është një nga metodat më të besueshme të transplantimit të flokëve pasi zvogëlon rrezikun e infeksionit në zonën e mbjelljes së flokëve. Megjithatë, duke qenë se pas trajtimit nuk ka nevojë për veshje apo kujdes të veçantë, pacienti mund t’i kthehet lehtësisht përditshmërisë së tij. Me këtë metodë, e cila ka avantazhe të ndryshme, mund të fitoni flokë me pamje natyrale, të fortë dhe të shëndetshëm. Kjo qasje gjithashtu mund të kontrollojë në mënyrë efektive humbjen e flokëve të shkaktuar nga trashëgimia ose stresi.

Konsideratat e DHI për transplantin e flokëve

Për shkak se metoda DHI është minimalisht invazive, ajo duhet të kryhet në një mjedis steril për të minimizuar infeksionin. Transplantimi i flokëve në mjedise johigjienike rrit rrezikun e shkaktimit të infeksionit të kokës. Kjo është një çështje serioze që mund të ndikojë si në shëndetin e aplikantit ashtu edhe në suksesin e përgjithshëm të aplikimit. Si rezultat, preferohet të kryhet një transplant flokësh në një institucion me reputacion.

Në 1-2 javët e para pas transplantimit të flokëve, skuqja, shqetësimi, kruajtjet dhe formimi i kores në lëkurën e kokës janë normale. Këto simptoma janë tipike gjatë periudhës së shërimit të lëkurës së trajtuar. Skuqja dhe dhimbjet që zgjasin më shumë se dy javë mund të jenë shenjë e infeksionit. Cilësia e instrumenteve të përdorura dhe mjeku që do të kryejë procedurën janë dy nga faktorët më kritikë në suksesin e metodës së mbjelljes së flokëve DHI. Si rezultat, trajtimet e mbjelljes së flokëve mund të kenë shkallë të ndryshme suksesi në varësi të aftësive të mjekut dhe pajisjeve dhe lehtësive në qendrën praktike.

Si rezultat, transplantimi i flokëve DHI është një zgjedhje realiste për ata që duan të ndalojnë rënien e flokëve, të korrigjojnë rënien e përhershme të flokëve (tullacën), të krijojnë një skalp me pamje natyrale dhe të zvogëlojnë rrezikun e komplikimeve të tilla si infeksioni. Për të përfituar sa më shumë nga operacioni, kontaktoni qendra të njohura dhe zgjidhni ekipe profesionale në fushat e tyre.