Transplanti i flokëve FUE | Şafak International

Transplanti i flokëve FUE

Transplanti i flokëve FUE

Operacioni i mbjelljes së flokëve Fue është bërë një çështje kurioziteti për njerëzit që përjetojnë rënie të flokëve. Pra, çfarë është ky operator dhe cilat janë përfitimet?

Flokët e një personi do të fillojnë të bien me kalimin e kohës. Shumë shkaqe mund të kontribuojnë në rënien e flokëve, duke përfshirë gjenetikën, stresin mjedisor, ndryshimet sezonale dhe çekuilibrat hormonalë. Dihet gjithashtu se plakja luan një rol të rëndësishëm në rënien e flokëve. Transplantimi i flokëve mund të përdoret për të rikthyer fijet e holluara të flokëve në vitalitetin dhe natyralitetin e tyre të mëparshëm.

Pasojat psikologjike si rënia e flokëve dhe ndjenja e plakjes mund të ndikojnë në vetëvlerësimin e një personi. Ka shumë procedura të disponueshme për transplantin e flokëve. Edhe pse operacioni kërkon më shumë kohë se sa metodat e tjera, më efektive nga këto trajtime është transplantimi i flokëve.

Cila është metoda FUE në transplantin e flokëve?

Kjo faqe për metodën e mbjelljes së flokëve Fue është mjaft e gjatë. Është e dobishme të reagosh kur dikush pyet për thelbin e metodës. E gjithë procedura është një nga trajtimet më të përdorura të mbjelljes së flokëve në mbarë botën. Nuk do të ketë shpime apo prerje të kokës gjatë këtij operacioni.

Fue do të thotë Ekstraktimi i njësisë folikulare. Kjo teknologji u përdor për herë të parë me grushta 1mm në Japoni në vitin 1988. Metoda u raportua në literaturën mjekësore në 2002.

Folikulat e flokëve të marra nga zona e dhurimit transferohen në zonën e dëshiruar me procesin FUE. Kur folikulat e flokëve transplantohen nga zona dhuruese, ato nuk transplantohen si një njësi e vetme. Meqenëse folikulat e flokëve injektohen në lëkurën e kokës, ky proces kërkon më shumë kohë për t’u përfunduar se metodat e tjera. Kjo metodë tani kryhet me një mikromotor në vend të një stapler.

Cilat janë llojet e transplantit të flokëve FUE?

Teknika Micro FUE e transplantit të flokëve

Gjatë operacionit të mbjelljes së flokëve me mikro, gjëndrat e flokëve merren duke përdorur pajisje me mikromajë. Në këtë teknologji përdoren mikro motorë me majë perfekte. Rekomandimet janë për shpimin e vrimave me diametër që variojnë nga 0,6 mm deri në 0,9 mm. Hapja e mikro-unazave në lëkurën e kokës ndan dhe heq folikulën e flokëve dhe përbërësit e indeve përreth. Manuali FUE është përmirësuar me këtë veprim

Fue Saç Ekimi

Transplant flokësh me safir FUE

Është pak më shumë se variante në procesin FUE. Sapphire FUE ndryshon nga FUE i zakonshëm në atë që majat e tij janë bërë prej Sapphire dhe jo metali. Ndihmon në hapjen e mikrodhomave të lëkurës së kokës dhe zvogëlimin e kores. Si rezultat, procesi i shërimit përshpejtohet. Mikro gjilpërat me majë safiri janë më të shëndetshme se llojet e tjera të gjilpërave.

Transplanti i flokëve FUE i butë

Soft FUE është një nënteknikë e mbjelljes së flokëve e shpikur nga FUE. Ilaçet me fokus qetësues përdoren për të mbështetur operacionin e mbjelljes së flokëve, në mënyrë që pacienti të qetësohet, por të mos humbasë ndjenjat për shkak të trajtimit. Drogat qetësuese nuk i pengojnë njerëzit të bëjnë aktivitete të tilla si të shkojnë në tualet dhe të bisedojnë. Si rezultat, ai nuk do të lihet pa ndjenja, por do të shmanget shqetësimi i mbjelljes së flokëve.

Përfitimet e transplantit të flokëve FUE

Funksionimi i flokëve ka disa përparësi. Nëse i numërojmë përfitimet e kësaj strategjie një nga një, ato do të jenë si më poshtë:

  • Procedura nuk lë shenja të dukshme në lëkurën e kokës pasi nuk përdoren qepje apo piercing.
  • Operacione të tjera transplantimi si transplantimi i mjekrës, mustaqeve dhe vetullave mund të kryhen thjesht duke marrë folikulat e qimeve nga e njëjta zonë si dhuruesi kur nevojiten grafte për transplantimin e flokëve nga regjioni i zverkut.
  • Praktikisht nuk ka dhimbje ose kohë rikuperimi pas operacionit, duke e bërë atë një alternativë të shkëlqyer për njerëzit që duan t’i kthehen rutinës së tyre të përditshme sa më shpejt të jetë e mundur.
  • Flokët tuaj do të rifitojnë pamjen e tyre më të bukur që në muajin e gjashtë pas operacionit.
  • Duhet rreth një vit që flokët të rifitojnë një strukturë të shëndetshme, por nuk paraqet ndonjë rrezik për shëndetin.